21 Şubat 2011 Pazartesi

Bağlayıcılar

Nişasta Slurry


5 kg Tavuk Suyunu Bağlamak İçin;

 Nişastayla bağlarsanız eğer hem daha parlak olur hemde daha yoğun birr kıvam elde edersiniz.

Nişasta : 25 gr
Su : 100 ml




Yapılışı :
Su ve Nişastayı Karıştır.
Bağlanmak istenen sos/çorbaya,pişme süresinin sonuna doğru ilave et .
Nişasta
Su

Buerre Manie




Tereyağı : 100 gr (Oda Sıcaklığında)
Un : 100 gr




Yapılışı:
Un ve Tereyağını Macun Kıvamına Gelene Kadar Yoğurun Ve Dolaba Kaldırın .
Bağlanmak İstenen Sos/Çorbaya ufak parçalar halinde ilave et.




Tereyağı ve Un

LiaısonKrema               : 250 mlYumurta Sarısı   : 3 adet Yapılışı: Kreama ve Yumurta Sarısını çırp,bağlanmak istenen sos/yemek/çorba temper et. 




Yumurta sarısı




Krema
 Roux Tereyağı         : 100 gr Un                 : 100 gr  Yapılışı :Yağı kısık atesşte erit, un ilave et ,istenen renge kadar (white,blonde,brown) pişir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder