23 Şubat 2011 Çarşamba

Çorbalar

Zencefilli Havuç Çorbası

Havuç           : 300 gr Mire Poix
Soğan           : 50 gr Macedoine
Kereviz Sapı : 40 gr Macedoine
Sarımsak       : 1 diş Brunoise
Taze Zencefil : 40 gr Macedoine
Tavuk Suyu   : 750 ml
Sıvıyağ          : 15 ml
Tuz&Karabiber

Yapılışı   :
Soğan , kereviz , sarımsağı kavur.Havuç , zencefil ilave .Terlemeye devam .
Stock ilave .30-40 dk altını kısalım.Gerekli İse üstündeki köpüğünü alalım.
Havuç pişince blenderdan geçir.Chinois'dan geçir.
Tuz ve Karabiber ekle .




Chinos














Bortsch Çorbası

Tavuk Suyu      : 250 gr
Kırmızı Lahana :50 gr Jülyen
Kereviz            : 20 gr Jülyen
Havuç              : 20 gr Jülyen
Kırmızı Soğan  : 20 gr Jülyen
Pırasa              : 20 gr Jülyen
Pancar             : 50 gr Macedoine
Limon Suyu      : 5 ml

Yapılışı  :

Havuç, Soğan , Kırmızı soğan Kavur .
Pancar , pırasa ilave .Terletmeye devam .
Chicken stock , limon suyu ekle .Altı kısı şekilde 30 dk pişir .
















Vishyssoise Çorbası ( Soğuk Servis)

Pırasa                  : 1 adet Mire Poix
Patates                : 150 gr Mire Poix
Soğan                 : Çeyrek adet  Macedoine
Sarımsak            : 1 diş Brunoise
Kereviz Sapı       : 25 gr  Brunoise
Tavuk Suyu        : 750 gr
Krema                : 25 ml
Tuz&Karabiber
Sıvıyağ
Frenk Soğanı      : 2 dal Garnitür İçin

Yapılışı   :

Soğan , sarımsak , kereviz kavur.
Patates ve stock ilave .Tadına bak gerekirse üstünün köpüğünü al .
Patateş pişene ( fork tender )  .Pure yap tadına bak. Consistency(Yoğunluk ) kontrol .
Chinois ten geçir . Tadına bak ve soğut.




















Minestrone

Havuç                : 25 gr Macedoine
Kereviz Sapı      : 25 gr Macedoine
Sakız Kabak     : 25 gr Macedoine
Pırasa                : 20 gr Macedoine
Kuru Soğan       : 20 gr Macedoine
Kuru Fasulye     : 75 gr Haşlanmış
Ispanak             : 25 gr
Sarımsak           : 1 diş Brunoise
Tavuk Suyu       : 750 ml
Makarna           : 15 gr haşlanmış
Sıvıyağ
Tuz&Karabiber

Yapılışı   :

Fasulyenin yarısını püre yapalım . Makarnaları ''Al Dante'' yap soğut ve yağla .
Soğan , sarımsak , kereviz kavur.Sırası ile sebzeler ilave . Tadına bak.
Püre ilave altını kısalım .Gerekirse üstünün köpüğünü alalım .Kabak ve fasulye ilave.
Ispanağın yapraklarını yırt ve ekle . Makarna ekle tadına bak .
Soğut.















Karides Chowder

Karides                : 100 gr
Su                        : 500 ml
Soğan                  : 100 gr Brunoise
Patates                 : 100 gr Peysanne
Süt                       : 250 ml
Vurulmuş Krema  : 125 ml
Tereyağı               : 15 gr
Tuz&Karabiber

Yapılışı    :

Tereyağını erit. Soğan ve patatesleri kavur.
Karidesleri 500 ml suda blanch et (Haşla)
500 ml suyu soğan ve patatese ekle simmerda 15 dk tıngırdat.
Sütü ve karidesleri ekle simmer'a devam et .
Kremayı ekle tadına bak servis. Dilerseniz Somon'da ekleyebilirsiniz.













Kremalı Brokoli Çorbası

Brokoli            : 150 gr
Soğan              : 50 gr
Krema             : 50 ml
Tavuk Suyu     : 250 gr
Tuz&Karabiber

Yapılışı  :

Brokolileri ve soğanı az yağlı tencerede kavur .
Tavuk Suyu ilave , kaynet , simmer 15 dk pişir.
El Blander'ı ile püre haline getir .simmer köpüğünü al tadına bak .
Krema ilave tadına bak ve servis edelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder