Bernez Sos
Hollandez Sos : ½ reçete
Taze Tarhun : 3 dal
Kuru Tarhun : 3 gr
Yapılışı:
Hollandez'in içine tarhun ilave et .
Saron Sos
Hollandez Sos : 1 reçete
Krema : 30 gr (çırpılmış)
Salça : 20 gr
Yapılışı:
Hollandez Sos'a çırpılmış krema ve salça ilave et .
Mayonez
Yumurta Sarısı : 2 adet
Limon Suyu : 20 ml
Sirke : 20 ml
Hardal : 15 gr
Sıvıyağ : 400 ml
Tuz&Karabiber : Yeteri kadar
Yapılışı :
Yumurta sarısını ve hardalı karıştır kıvama gelene kadar.
Limon Suyu ve Sirke ekle karıştırmaya devam .
Sıvıyağı yavaş yavaş ekle ve karıştırmaya devam et.
Tadına bak .
Sabayon Sos
Yumurta Sarısı : 2 adet
Şeker : 50 gr
Beyaz Şarap : 30 ml
Vanilya : 1 çay kaşığı
Limon : ½ zest ( kabuğu ama beyaz kısmı olmasın acılık verir )
Yapılışı :
Yumurta sarısı , vanilya , şeker ve zesti karıştır .
Bain Marie ye koy ve karıştırmaya devam et ,kenera al ve karıştır , olana kadar bu işleme devam et
Buerre Blanch Sos
Soğan : 20 gr brunoise
Krema : 60 ml
Tereyağı : 40 gr
Beyaz Şarap : 40 ml
Taze Kekik :1 dal
Defne Yaprağı : 1 adet
Tane Karabiber : 3 gr
Tuz
Yapılışı :
Şarap , defne yaprağı , soğan ve karabiber'i çektir.
Krema ilave .Reduce et ve süz.Tereyağını emilsiyon yap.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder