22 Şubat 2011 Salı

Emilsiyon Soslar

Bernez Sos

Hollandez Sos      : ½ reçete
Taze Tarhun         : 3 dal
Kuru Tarhun        : 3 gr

Yapılışı:

Hollandez'in içine tarhun ilave et .












 Saron Sos

Hollandez Sos     : 1 reçete
Krema                : 30 gr (çırpılmış)
Salça                  : 20 gr

Yapılışı:

Hollandez Sos'a çırpılmış krema ve salça ilave et .

Mayonez

Yumurta Sarısı         : 2 adet
Limon Suyu             : 20 ml
Sirke                       : 20 ml
Hardal                     : 15 gr
Sıvıyağ                    : 400 ml
Tuz&Karabiber       : Yeteri kadar

Yapılışı :

Yumurta sarısını ve hardalı karıştır kıvama gelene kadar.
Limon Suyu ve Sirke ekle karıştırmaya devam .
Sıvıyağı yavaş yavaş ekle ve karıştırmaya devam et.
Tadına bak .











 Sabayon Sos

Yumurta Sarısı         : 2 adet
Şeker                      : 50 gr
Beyaz Şarap            : 30 ml
Vanilya                    : 1 çay kaşığı
Limon                      : ½ zest ( kabuğu ama beyaz kısmı olmasın acılık verir )

Yapılışı :

Yumurta sarısı , vanilya , şeker ve zesti karıştır .
Bain Marie ye koy ve karıştırmaya devam et ,kenera al ve karıştır , olana kadar bu işleme devam et











 Buerre Blanch Sos

Soğan                  : 20 gr brunoise
Krema                 : 60 ml
Tereyağı              : 40 gr
Beyaz Şarap        : 40 ml
Taze Kekik         :1 dal
Defne Yaprağı     : 1 adet
Tane Karabiber   : 3 gr
Tuz

Yapılışı :

Şarap , defne yaprağı , soğan ve karabiber'i çektir.
Krema ilave .Reduce et ve süz.Tereyağını emilsiyon yap.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder